top of page
flower-pot-outdoor-window-summer-design-generative-ai.jpg
לוגו גדול_edited.png

פירוק שיתוף במקרקעין

פירוק שיתוף בין יורשים או פירוק שיתוף בין שותפים לנכס הוא הליך שמטרתו לחלק לכל אחד מהשותפים או מהיורשים את חלקו בעיזבון או במקרקעין, כך שהשותפות הכפויה שנוצרה ביניהם תסתיים.  

פירוק שיתוף במקרקעין הוא הליך משפטי לפתרון מחלוקות וסכסוכים בין שותפים במקרקעין כאשר הזכות לפירוק שיתוף במקרקעין מעוגנת בחוק המקרקעין וקובעת כי כל שותף זכאי בכל עת לתבוע סעד של פירוק שיתוף, ללא נימוקים מיוחדים. 

כאשר היורשים או השותפים אינם מגיעים להסכמות ביניהם או כאשר אחד השותפים/ היורשים פועל באופן חד צדדי, אין מנוס מהגשת תביעה לפירוק שיתוף לבית המשפט אשר מטרתה להביא לחלוקת העיזבון או המקרקעין בהתאם להוראותיו של בית המשפט. כך בית המשפט יורה כיצד יפורק השיתוף ובדרך כלל ימנה את עורכי הדין של הצדדים לכונסי נכסים על הנכס לצורך ביצוע פירוק השיתוף. כונסי נכסים על הנכס ימכרו את הנכס / נכסי העיזבון, יעבירו את התשלומים לקופת הכינוס/ קופת העיזבון ויחלקו את הכספים המגיעים בהתאם להוראות בית המשפט (לרוב על פי חלקו של כל יורש בעיזבון) ובכך יפרקו את השיתוף של השותפים / היורשים בעיזבון. 

פירוק במקרקעין יכול להתבצע ע"י חלוקה בעין קרי, חלוקה פיזית, לדוגמה: מגרש של 2 דונם, כל שותף יקבל דונם. אולם במקרה ולא ניתן לחלק את המקרקעין בעין, תבוצע מכירה של המקרקעין למרבה במחיר וכספי תמורת המכר יחולקו בין השותפים בהתאם לחלקם היחסי המקרקעין ובהתאם להוראותיו של בית המשפט. 

במידה שכל השותפים בנכס מסכימים לפירוק, הפירוק יעשה בהסכמה ובהליך מהיר. אולם במקרה שאחד השותפים אינו מסכים לפירוק, מתבצע הפירוק ללא הסכמה, זאת כפי שציינו, מאחר שלכל שותף הזכות לדרוש את הפירוק ובעוד שבתי המשפט רואים בזכות לפירוק שיתוף עיקרון על.  

משרדנו בעל וותק וניסיון רב שנים בתחום פירוק שיתוף, סכסוך בין שותפים ועוד.  

 

מאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. 

bottom of page